Quina emoció!

Aquest curs ens hem emocionat amb l’Emocionòmetre; hem col·laborat amb la Marató de TV3 i seguim entusiasmats amb aquest curs! Ens han dit que llegirem poesia i aprendrem que els poemes tenen mètrica i rima. També coneixerem l’obra de Lola Casas i Roald Dahl. I, en el marc del projecte “Artistes, mestres del coneixement”, experimentarem amb el cos i la imaginació per submergir-nos en la vida i l’obra de Pablo Picasso. Viatjarem per l’època blava, l’època rosa, el cubisme i la Guerra Civil espanyola. Molt aviat ens podeu demanar allò que vulgueu del Guernica!

Art i Humanitats


Estem molt emocionats perquè els nens i les nenes de 3r de Primària faran d’artistes i de poetes. D’aquí que hem començat a practicar la creativitat i enlloc d’explicar-te que hem fet t’avancem allò que farem en els propers mesos. Les fotos que il·lustren les explicacions dels projectes “Artistes, metres del coneixement” i “Escriptors, mestres de la paraula” mostren allò que farem i, per tant, els nens i les nenes de 3r encara no hi surten.

Farem d’artistes

En el marc del projecte global d’escola “Artistes, mestres del coneixement” veurem la vida i obra de Pablo Picasso. Sentirem l’alegria i la felicitat de l’època rosa, dibuixarem la tristesa de l’època blava i experimentarem amb les pròpies ombres per fer composicions. També donarem vida als personatges del Guernica i ens farem el retrat de la pròpia cara a l’estil picassià.

Escriurem poesia

Dins del projecte d’escola “Escriptors, mestres de la paraula”, ens iniciarem en la poesia de la mà de Lola Casas. Primer, analitzarem la mètrica i la rima i, a partir d’aquí, ens convertirem en poetes. A més, en el marc d’aquest projecte també tindrem l’oportunitat de conèixer Roald Dahl i el poema que Lola Casas va escriure sobre l’època blava de Picasso.

Poemes per…

Lola Casas

Tenim un emocionòmetre per reconèixer emocions

Amb tu!


La Marató

Ens hem sumat a la Marató de TV3. Aquest any, hem reflexionar sobre la

Covid-19 i hem creat un epsectacle de dansa per tal de recollir diners i

poder-los destinar a La Marató.

Nens i nenes de 3r A de primària d’elpetitmiquel s’uneixen a la Marató de TV3
Nens i nenes de 3r B de primària d’elpetitmiquel s’uneixen a la Marató de TV3
Nens i nenes de 3r C de primària d’elpetitmiquel s’uneixen a la Marató de TV3
Nens i nenes de 3r D de primària d’elpetitmiquel s’uneixen a la Marató de TV3

Jo et cuido!


Natació, sortides i colònies


Entorn


Comunitat


Cantada de nadales
Pastorets i Pessebre vivent

Altres


Posem el nostre granet de sorra per col·laborar en el pla d’acció:
Transforming our world: the 2030 Agenda Sustainable Development.
Es tracta d’un pla d’acció a favor de les persones, el planeta, la prosperitat i la pau a través d’una aliança de col·laboració d’àmbit global.
Està estructurat en 10 grans objectius de desenvolupament sostenible (ODS).
Som escola verda, reduïm les deixalles, recollim oli i tenim agents mediambientals. Anem amb bici o patinet a l’escola. I els divendres hi ha el bus-bici i els grans van a la piscina en bici. També celebrem la Setmana del medi ambient.

Les sortides, les colònies, la natació, les acampades i les excursions formen part del nostre projecte pedagògic, i és per això que es programen des de que són infants. Aquest tipus de sortides donen, de mica en mica, les habilitats necessàries per adquirir autonomia, capacitat d’adaptació i saber-se desenvolupar en un entorn entre iguals. Més informació aquí.

Cada estiu, elpetitmiquel obre les portes a la diversió, el lleure i l’amistat. Tothom hi és benvingut: Inventors, Intrèpids, Adventurers i Explorers. L’Escola d’estiu d’elpetitmiquel té l’objectiu de “viure l’estiu” de manera diferent i intensa. Les activitats estan pensades perquè infants, nens i nenes vagin adquirint més autonomia i responsabilitat. I també posem èmfasi en la utilització de l’anglès com a llengua de joc i comunicació. Més informació aquí.

L’aprenentatge de les llengües és un factor fonamental per participar en un entorn global, interactuar amb persones d’arreu,i apreciar i respectar les diferències. L’aprenentatge de llengües pot ajudar a entendre i comprendre el món. Més informació aquí.

Famílies


A elpetitmiquel, infant, docent i família fem un equip. Aquest any, les famílies heu hagut de participar des de la distància. No heu pogut venir a explicar-nos experiències professionals i vitals de forma presencial. Avui, que us ensenyem allò que fan els vostres fills i filles a l’escola, també compartim aquest vídeo del pas de les famílies per l’escola. I esperem poder tornar a recuperar la presencialitat de les famílies ben aviat.

L’equip docent


Imma Franquesa. Docent de 3r. de Primària

Sílvia Torrents. Docent de 3r. de Primària

Ivet Sucarrats. Docent de 3r. de Primària

Laia Rovira. Docent de 3r. de Primària

Create your website with WordPress.com
Per començar