De la prehistòria al modernisme

Exploradors, prehistòria i molts reptes. El 1r i 2n trimestre del curs hem anat de la prehistòria al modernisme. Per primera vegada, hem fet optatives i hem conegut el modernisme a través de la figura de Ramon Casas. Aquest curs també, hem conegut un explorador que ens ha explicat les particularitats de la prehistòria i ens hem convertit en dones i homes del temps. En resum, hem pintat, hem anat al passat i hem tornat al present, hem fet previsions meteorològiques i alguns hem començat a parlar en francès i alemany.

Humanitats


Projecte de la Prehistòria

La màquina del temps

Escape-room

Ciència i Art


Projecte de les dones i els homes dels temps

Núvols, mapes, fotos climàtiques, dades i un munt de paraules noves i una previsió meteorològia final. Us ho expliquem en aquest vídeo.

Multilingüe i Art


Les optatives de cicle superior

Vols anar a París i demanar una crep? Hauràs de fer francès. Alemany, francés i llenguatge artístic són les optatives de cicle superior. Te les presenten l’equip docent que les imparteix a 5è de Primària, però pensem que hem de fer la selecció quan acabem 4t de Primària!

Jo et cuido!


Natació, sortides i colònies


Entorn


Comunitat


Cantada de nadales
Pastorets i Pessebre vivent

Altres


Posem el nostre granet de sorra per col·laborar en el pla d’acció:
Transforming our world: the 2030 Agenda Sustainable Development.
Es tracta d’un pla d’acció a favor de les persones, el planeta, la prosperitat i la pau a través d’una aliança de col·laboració d’àmbit global.
Està estructurat en 10 grans objectius de desenvolupament sostenible (ODS).
Som escola verda, reduïm les deixalles, recollim oli i tenim agents mediambientals. Anem amb bici o patinet a l’escola. I els divendres hi ha el bus-bici i els grans van a la piscina en bici. També celebrem la Setmana del medi ambient.

Les sortides, les colònies, la natació, les acampades i les excursions formen part del nostre projecte pedagògic, i és per això que es programen des de que són infants. Aquest tipus de sortides donen, de mica en mica, les habilitats necessàries per adquirir autonomia, capacitat d’adaptació i saber-se desenvolupar en un entorn entre iguals. Més informació aquí.

Cada estiu, elpetitmiquel obre les portes a la diversió, el lleure i l’amistat. Tothom hi és benvingut: Inventors, Intrèpids, Adventurers i Explorers. L’Escola d’estiu d’elpetitmiquel té l’objectiu de “viure l’estiu” de manera diferent i intensa. Les activitats estan pensades perquè infants, nens i nenes vagin adquirint més autonomia i responsabilitat. I també posem èmfasi en la utilització de l’anglès com a llengua de joc i comunicació. Més informació aquí.

L’aprenentatge de les llengües és un factor fonamental per participar en un entorn global, interactuar amb persones d’arreu,i apreciar i respectar les diferències. L’aprenentatge de llengües pot ajudar a entendre i comprendre el món. Més informació aquí.

Famílies


A elpetitmiquel, infant, docent i família fem un equip. Aquest any, les famílies heu hagut de participar des de la distància. No heu pogut venir a explicar-nos experiències professionals i vitals de forma presencial. Avui, que us ensenyem allò que fan els vostres fills i filles a l’escola, també compartim aquest vídeo del pas de les famílies per l’escola. I esperem poder tornar a recuperar la presencialitat de les famílies ben aviat.

L’equip docent


Laura Oliva. Docent de 5è de Primària

Lluc Gómez. Docent de 5è de Primària

Imma Salarich. Docent de 5è de Primària

Mariona Vila. Docent de 5è de Primària

Create your website with WordPress.com
Per començar